PROBLEME FINANCIARE – Multe primării din Maramureș au probleme cu banii

308

Consilierii județeni au decis alocarea unor sume din rezerva bugetară pentru mai multe primării care au pe final de an probleme cu banii. În ședința extraordinară din data de 12 decembrie, consilierii județeni au decis alocarea sumei 2 milioane de lei din rezerva bugetară a Consiliului Județean, cei mai mulți bani fiind pentru aceste primării.

Mai exact, 1,8 milioane de lei au fost acordați unităților administrativ-teritoriale aflate în situații de extremă dificultate, iar 200.000 de lei au fost direcționați pentru premierea sportivilor de elită ai Maramureșului.

Prin votul dat de aleși, au primit 100.000 de lei pentru Sighetu Marmației, banii fiind direcționați însă spre Liceul Tehnologic ”Marmația”, 200.000 de lei pentru orașul Ulmeni, 150.000 de lei pentru UAT Târgu Lăpuș și Dragomirești, iar 225.000 de lei s-au alocat orașului Vișeu de Sus. La nivelul comunelor, cel mai mult primește Mireșu Mare, căruia i se acordă 200.000 de lei, 150.000 de lei s-au stabilit pentru comuna Petrova, câte 100.000 de lei vor și alocați comunelor Bârsana, Satulung, Băsești, Bicaz, Groși și Lăpuș.

Copalnic Mănăștur a primit 75.000 lei, iar cele mai mici sume s-au dus la Cupșeni și Bistra, fiecare primind în conturi circa 50.000 lei.

Tot în atenția consilierilor județeni s-au aflat și două proiecte care au făcut referire la alocarea unor sume din bugetul județului pentru realizarea unor evenimente cultural-educaționale de către unitățile administrativ-teritoriale, respectiv pentru finanțarea programelor structurii sportive de performanță de prim-eșalon – Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației – echipa de baschet masculin CSM Sighetu Marmației.

Cavnicul a primit o sumă de bani pentru organizarea evenimentului care va avea loc mâine, 14 decembrie, sub titlul ”Sub ramură de brad”, în timp ce echipa de baschet masculin CSM Sighetu Marmației va primi 15.000 de lei.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here