PROBLEME – Direcția Copilului Maramureș are buget pentru două luni

409

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Maramureș are probleme pe toate palierele. Conducerea DGASPC a fost criticată de conducerea CJ Maramureș pentru modul cum se gestionează fondurile instituției, iar acum DGASPC va trebui să se descurce cu un buget mult mai redus față de anul trecut.

Uniunea Sindicală Teritorială ”Cartel Alfa”, filiala Maramureș, a atras atenția, prin intermediul președintelui Florin Hossu, la ședința comisiei de dialog social din această săptămână, asupra problemelor financiare c are se anunță la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Tot la DGASPC Maramureș, susțin sindicaliștii, avem lipsă de personal, este necesară reorganizarea centrelor pentru adulți cu dizabilități, acordarea sporului de 7,5% pentru asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, în condițiile în care alte categorii de angajați din cadrul direcției primesc un spor mai mare au avut loc discuții fundamentate pe principii, proiecția bugetului instituției, respectiv bugetul Consiliului Județean Maramureș.

S-a decis transmiterea unei adrese la ministerele de resort în vederea găsirii de soluții pentru asigurarea serviciilor și funcționării direcției.

Prefectura Maramureș ține să arate că în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, întâlnirea Comisiei de Dialog Social se desfășoară lunar. Confederațiile patronale și sindicale, dar și serviciile publice deconcentrate vor propune teme și probleme din sfera de activitate pentru a fi comunicate și pentru a configura programul întâlnirilor. De asemenea, pot avea loc și întâlniri care sunt organizate la solicitarea partenerilor sociali, în conformitate cu regulamentul de organizare și funcționare al comisiei.

Prezent la ședință, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a ținut să remarce că la Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru acest an avem o finantare de la Guvern de 13 milioane de lei si un necesar de 73 de milioane (daca ne raportam doar la 2019).

„Avem, deci, banii pentru salarii si cheltuieli de utilitati pentru 2 luni. Bugetul judetului Maramures a fost taiat cu 30% fata de 2019 si asta genereaza mari probleme de finantare pentru institutiile publice. Gaura in bugetul judetului pentru acest an este de peste 70 de milioane de lei. Practic nu avem nicio posibilitate de a asigura, conform legii, cheltuielile de functionare pentru cele peste 20 de institutii publice in subordinea Consiliului Judetean Maramures”, a explicat Zetea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here