PROBLEME DEȘEURI BAIA MARE- Se caută locație pentru o nouă groapă de gunoi temporară

803

Se împute treaba în ceea ce privește gunoaiele din Maramureș. Axanews.ro a aflat că în acest moment se caută locație pentru amenajarea unei noi gropi de gunoi temporare în zona Baia Mare, după ce actualul depozit temporar este aproape de umplere și încep să apară incendiile.

“Avem sesizări că persoane de etnie rromă aprind deșeurile la groapa de gunoi. Am fost cu cei de la Poliția Locală, mergem și vedem. Și cam atat. Momentan, cei de la Drusal au solicitat creșterea capacițății de depozitare la platforma temporară de la Baia Mare. Comisia a cerut evaluare de impact asupra mediului, nu ne-am asumat să i-o dăm fără evaluare de impact. Trebuie să vedem ce riscuri sunt, dacă le dăm voie sau nu să o mai crească. Eu din ce am înțeles Drusal caută amplasament pentru temporar, pentru că la Fărcașa sunt iarăși probleme. Depozitul temporar de la Baia Mare e aproape de umplere acum”, a explicat, pentru „Axanews.ro”, Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

Vă reamintim că prin defazarea proiectului de la Fărcașa s-au obținut termene pană la finele lui 2020 pentru finalizarea proiectulului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor, însă se pare că nimeni nu face nimic în acest moment la Fărcașa, deci nu se lucrează. Cei de la Drusal au caștigat licitația, au depus solicitare pentru autorizație integrată pentru pornirea stației mecano-chimică, dar nu o pot porni din două motive – trebuie reparat drumul de acces și trebuie rezolvată rețeaua electrică. În Maramureș există deja stații de sortare finalizate, dar care se degradează și stau închise de ceva vreme.

La Sighet, primarul Horia Scubli spune că nu va fi o problemă gunoiul pentru că, dacă într-o lună de zile nu se schimbă ceva, nu vor mai fi acceptate pe rampa de gunoi de la Sighet transporturile din zona Borșa-Vișeu.

“Groapa de la noi este aproape de umplere, asta așa e, dar noi vom opri transporturile din afara Sighetului dacă nu se schimbă ceva. Nu e plăcut, știu, dar nu avem ce face. Nu e normal pentru sigheteni. Dacă într-o lună de zile nu se schimbă ceva, atunci vom opri transporturile din afara Sighetului. Oricum, groapa actuală temporară e altceva decat cea veche, este folie dedesubt, e aproape conformă. Da, deranjează vecinii, mai ales atunci cand sunt călduri excesive, avem discuții cu vecinii, le dau dreptate, dar vom rezolva cumva problema”, a menționat Horia Scubli, pentru “Axanews.ro”.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

  1. Ce sa rezolve problema?! Ei sunt niste gunoaie! In fiecare dimineata ne bombardeaza cu un miros insuportabil, groaznic…ti se face rau… Cum se poate accepta asa ceva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here