PROBLEME DE SEZON – Căpușele dau bătăi de cap proprietarilor de animale de companie

198

Stăpânii animalelor de companie au acum pe cap o grijă de sezon – căpușele. Odată cu creșterea temperaturilor în termometre au apărut și căpușele, iar animalele de companie trebuie să poarte la gât acea zgardă care ține căpușele la distanță.

Medicii veterinari atrag atenția că mușcăturile de căpușă netratate pot duce la insuficiență renală și de aici la moatea animalului. Iubitorilor de animale de companie din județ li se recomandă să nu își neglijeze animalele dacă le iubesc.

„Sezonul căpușelor este în toi, protejați-vă animalele cu pipeta lunar sau zgărzi profesionale, nu de câțiva lei din supermarketuri care nu au nici o valoare și, mai mult, la primele semne mergeți la medic. Fiecare zi de întârziere poate fi fatală, mai ales pentru pui, caini bătrâni sau câini cu diverse afecțiuni cronice. Daca ajungeți prea târziu toți banii din lume nu va putea să le salveze viața”, spun medicii veterinari.

„Căpușele sunt o problemă pentru mine, recunosc. Am un caine de talie mare, dar am și copii mici în casă. Vă dați seama că îmi iau toate măsurile de precauție. Nu e ieftină o astfel de zgardă, e undeva la 100 de lei, dar măcar așa stai liniștit. Mai ales că urmează o perioadă în care toată lumea iese la iarbă verde, deci unde e plin de căpușe”, spune Raul B.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here