PROBLEME DE MEDIU – Bozânta Mare, sub asediul pulberilor de steril

459

Probleme de mediu în apropiere de Baia Mare. Primăria Tăuții Măgherăuș ține să arate că localitatea Bozânta Mare este sub asediul pulberilor de câteva zile, iazul companiei Remin pârjolind tot.

Cei de la Garda de Mediu spun că a fost primită o singură sesizare pe acest subiect, una telefonică făcută în data de 9 septembrie. Însă nu se poate face nimic, decât ca societatea Remin să fie amendată. Dar problema nu se rezolvă, pentru că nu se poate ajunge pe iaz decât cu un elicopter, care să stropească cu apă.

„Noi nu am primit nimic scris pe acest subiect, decât o singură sesizare telefonică, ieri. Am vorbit cu cei de la Remin, ni s-a spus că acel iaz trebuia ecologizat, nu s-au primit fondurile necesare ăi acum așteaptă banii. Iazul nu a fost predat celor de la Conversmin pentru a putea demara lucrările de ecologizare. La iaz nu se mai poate ajunge pentru că nimeni nu a întreținut drumurile, iar sus e foarte instabil. Noi putem amenda societatea Remin, dar asta nu rezolvă problemă. Există toate documentațiile făcute, trebuiau să vină banii, dar nu au venit„, a declarat Marcela Chindriș, comisar-șef Garda de Mediu Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here