PROBLEME – Conflict de interese de natură adiministrativă în cazul șefei de la APIA Sighetu Marmației

607

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat un conflict de interese de natură administrativă, în cazul Lilianei Țiple, funcționar public de conducere (Șef birou) în cadrul Centrului Local Sighetu Marmației al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Maramureș.

“În exercitarea funcției de șef birou în cadrul Centrului Local Sighetu Marmației APIA, Liliana Cristina Țiple a aprobat 24 liste de plăți, semnând la rubrica <<șef CL Sighetu Marmației>> sumele calculate și stabilite pentru soțul și tatăl acesteia. De asemenea, persoana evaluată s-a implicat în procesul de aprobare a 31 cereri de finanţare depuse de soțul și tatăl acesteia”, se precizează într-un comunicat remis presei de Agenția Națională de Integritate.

Liliana Cristina Țiple a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare. Liliana Cristina Țiple și-a exercitat dreptul la apărare și a transmis Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere scris.

„Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, precizează ANI.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here