PRIN DECRET PREZIDENȚIAL – Două muzee din Maramureș, decorate de Klaus Iohannis

317

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare privind conferirea Medaliei Aniversare „Centenarul Marii Uniri”, respectiv privind conferirea Medaliei Comemorative „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Printre instituțiile de cultură care au primit medalia „Centenarul Marii Uniri” se numără Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Muzeul Maramureșean Sighetu Marmației. Au fost decorate, cu această ocazie și instituții de cultură din Republica Moldova, printre care se numără Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova și Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău.

Din România au mai primit aceleași distincții Asociația “Casa Majestății Sale”, Banca Națională a României, Biblioteca “Astra” Sibiu, Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca, Biblioteca Națională a României etc.

“Medalia <<Centenarul Marii Uniri>> a fost acordată în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și a răspândirii valorilor culturale românești, pentru dăruirea cu care s-au implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri”, informează reprezentanții Administrației Prezidențiale.  

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here