PRIMUL GHIOZDAN – Fiecare copil care merge în clasa 0 va primi un ghiozdan echipat pentru școală

500

Proiectul ”Primul ghiozdan” continuă în județul Maramureș și în anul școlar 2018 – 2019. Asta au decis consilierii judeţeni prezenţi vineri, 13 iulie, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Maramureş. Vorbim despre o continuare a proiectului demarat cu un an în urmă.

Proiectul a fost inițiat, de mai mulți ani, de actualul consilier județean Liliana Moga. La nivel județean proiectul a fost demarat în vara anului 2017, iar pentru anul școlar 2018 – 2019, acesta va continua printr-un parteneriat de cooperare încheiat între Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean și unitățile administrativ-teritoriale din Maramureș, întreaga finanțare fiind asigurată de instituția județeană.

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a arătat că acest proiect este unul extrem de important și, investind în educație, instituția județeană investește în viitorul copiilor Maramureșului.

”Am început anul trecut cu acest proiect care a fost extrem de bine primit atât în școli, cât și de către maramureșeni, în special în zona rurală. Este un proiect frumos, care prevede ca fiecare copil care merge în clasa O să primească un ghiozdan echipat pentru școală. Consiliul Județean susține financiar acest proiect, deoarece este destul de greu pentru unele UAT-uri să îl cofinanțeze, iar pentru instituția pe care o reprezentăm nu este un efort financiar mare. Mai mult, elevii care încep primul an de școală în toamna anului 2018, în Maramureș, reprezintă un număr similar cu cel de anul trecut”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

”Niciodată nu m-am îndoit de calitatea și generozitatea acestui proiect iar odată votat, în 2017, am avut convingerea că va fi aprobat de aleșii județeni și în anii următori. Mulțumesc executivului Consiliului Județean pentru susținere, iar colegilor consilieri pentru votul acordat, fiind un proiect care are în vedere copiii din întreg Maramureșul”, a declarat consilierul județean Liliana Moga.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here