PRIMĂVARA DIN FEBRUARIE – Vremea se va încălzi neobişnuit de mult în Maramureş

769

Vremea se va încălzi extrem de tare în regiunea noastră, atenţionează meteorologii europeni. Estimările pentru următoarele două săptămâni indică faptul că vom avea, preţ de câteva zile, valori termice neobişnuit de mari pentru data din calendar.

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei în cea mai mare parte a perioadei de prognoză, astfel încât până în 1 februarie și după 5 februarie, se vor înregistra valori medii diurne de 3 – 5 grade. Minimele nocturne se vor situa, în medie, între -4 și -1 grad. Excepție va face perioada 2 – 5 februarie, când va avea loc un proces de încălzire ce va determina medii ale temperaturilor maxime de 9-13 grade în vestul judeţului şi de 7-12 grade în Maramureşul Istoric. Minimele vor fi de 1 – 3 grade. Astfel, vremea va deveni caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă pe 3 și 4 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referință, dar acestea vor fi mai însemnate cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 30 ianuarie.

Încălzirea poate conduce la depăşiri ale cotelor de atenţie pe cursurile de apă, ca urmare a topirii zăpezii, iar la munte, există pericolul de producere a avalanşelor. Nu trebuie uitat nici alt pericol. Se poate înregistra o creştere a numărului de viroze.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here