PRIMĂVARĂ AUTENTICĂ – Fluctuații termice și perioade cu ploi, în Maramureș

439

De vreme autentică de primăvară vom avea parte în Maramureș. După câteva zile cu valori termice mai mari decât mediile multianuale, vom avea parte de o revenire la normalul perioadei. Nu vor lipsi din peisaj, bineînțeles, ploile, indică prognoza pe două săptămâni valabilă pentru regiunea noastră.

Conform estimărilor specialiștilor europeni de la Reading, Marea Britanie, în prima săptămână de prognoză, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obișnuit. Astfel, media regională a temperaturilor maxime, va scădea ușor spre 22 de grade, ulterior, în următoarele două zile va crește, către 25 de grade la orele amiezii, iar până în 15 aprilie, va scădea ușor și se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Minimele vor fi, în funcție de situație, de 9-13, respectiv 7-12 grade.

# O răcorire ușoară a vremii

Apoi, după această dată, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăși 16-19 grade. Minimele termice vor oscila, în medie, între 7-9 grade, cu valori mai ridicate în jurul datei de 13 aprilie, dar și mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade. Pe arii restrânse, vor fi ploi slabe în Maramureș, începând de astăzi, iar după 13 aprilie, probabilitatea pentru averse, în general moderate cantitativ, va fi ridicată. În a doua săptămână de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16–18 aprilie, conform produselor meteo actuale.

Cătă ȚINEGHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here