PRIMA ZĂPADĂ – Zece județe din România afectate

264

În ultimele 24 de ore, zăpada căzută a creat probleme în județele Buzău, Bacău, Botoșani, Constanța, Covasna, Harghita, Iași, Neamț, Vrancea, Tulcea și municipiul București.

Majoritatea evenimentelor au constat în arbori doborâți de vântul puternic, derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

“La nivel național, pompierii împreună cu echipele administratorilor drumurilor au intervenit pentru deblocarea a 46 de autoturisme, microbuze și autobuze, precum și pentru deszăpezirea a două ambulanțe care se deplasau la caz prin zone acoperite de zăpadă.

Peste 4.800 de pompieri cu șenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte mașini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă”, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here