PRIMA VICTORIE ÎN LIGA 2! – Rapidul a deraiat la Recea. Nae Constantin a debutat cu dreptul

373

Zi istorică pentru ACSF Recea care a obținut prima victorie în Liga 2 din istoria echipei, tocmai în fața uneia dintre principalele favorite la promovarea în Liga 1, Rapid București. Performanța a fost obținută după patru înfrângeri consecutive și după ce Nicolae Constantin a fost instalat în funcția de antrenor principal al echipei, în locul lui Ciprian Danciu.

ACSF Comuna Recea – Rapid București 2-1 (0-1). Au marcat M. Coman (67, 80 – din 11m) / Hlistei (19).

ACSF Recea: Bota (cpt.) – Jucan, Oiță, Bakmaz, R. Ispas – Akhmatov, Micaș (83 Cordos) – Luboya, Brata (52 R. Rus), Mărieș – M. Coman. Rezerve neutilizate: Răilean – A. Lung, Potcoavă, M. Urs, D. Simion, Szecui, Balha. Antrenor: Nicolae Constantin

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), R. Crișan, B. Manole (80 Al. Dulca), Goge – Sefer, R. Costin, Pănoiu (80 Mocioacă) – Drăghiceanu, Al. Pop (85 C. Țâră), Hlistei. Rezerve: Al. Tătaru – Finica, Jorza, R. Ilie, Fica. Antrenor: Adrian Iencsi

Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare) și Marius Bălan (Dej); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Daniel Sabou (Zalău).

Rapidul a venit la Recea să câștige și a dominat prima repriză fără să-și creeze totuși multe ocazii de gol. Contrar cursului jocului, la singura acțiune periculoasă din primele 45 de minute, gazdele au obținut un penalty în min.17, Luboya fiind faultat în careul de 16 metri de Raul Crișan. Alin Bota a executat însă lovitura de la 11 metri slab și Drăghia a respins mingea. Nu au trecut decât două minute și Rapidul a deschis scorul (0-1), prin Cătălin Hlistei care l-a învins pe Bota printr-un șut de la șase metri, după ce portarul gazdelor respinsese șutul aceluiași jucător. Giuleștenii au intrat la cabine cu avantaj minim pe tabela de marcaj.

Jucătorii de la ACSF Recea au realizat la pauză că adversarii lor nu sunt de neînvins și au revenit pe teren mult mai hotărâți. Pe o ploaie torențială, jocul a curs spre poarta oaspeților și golul egalizator a venit în min 67, când centrarea lui Ispas pe stânga a fost reluată cu capul de Marius Coman, portarul Drăghia intrând cu tot cu minge în poartă (1-1). Apărarea giuleștenilor s-a clătinat în continuare și, în min. 80, Romario Rus, care a schimbat fața echipei după ce a intrat pe teren, a fost faultat în careu de Alexandru Pop. Penalty-ul a fost transformat impecabil de Marius Coman cu un șut aproape de vinclul porții apărate de Drăghia (2-1) – FOTO.

Ultimele minute au reprezentat un adevărat asediu la poarta lui Alin Bota, dar rapidiștii nu au mai reușit să marcheze, chiar dacă au evoluat în superioritate numerică (Akhmatov a fost eliminat în prelungiri).

În etapa următoare, programată sâmbăta viitoare, ACSF Recea va juca acasă cu o nouă echipă foarte bună, Universitatea Craiova 1948.

Marius CÎMPIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here