PREVENIRE INUNDAȚII – Pârâul Bâleasa nu va mai crea probleme săliștenilor

35

Lucrările de regularizare a pârâului Bâleasa, pe porţiunea care străbate intravilanul oraşului Săliştea de Sus, vor fi demarate săptămâna aceasta, conform anunțului făcut de către Administrația Națională de Apă Someș-Tisa, valoarea totală a investiției fiind de 7.810.000 de lei, fonduri provenite de la bugetul de stat, cuprinzând amenajări ale albiei pe o lungime de 2,13 kilometri. Anul acesta vor fi executate lucrări în valoare de 1.200.000 de lei.

ABA Someș-Tisa spune că sumele includ pe lângă lucrările de C+M (construcții-montaj), servicii de supraveghere tehnică și alte taxe. Zilele trecute a avut loc o vizită în teren, la care au participat Adrian Mureșan, directorul tehnic Dezvoltare Investiții al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, Andrei Enache, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, constructorul aferent obiectivului de investiții, reprezentanți ai autorităților publice locale și cetățeni.

„Demersurile noastre sunt realizate în scopul protecției populației și a obiectivelor riverane în cazul producerii inundațiilor. Regularizarea albiilor reprezintă o categorie de lucrări hidrotehnice care asigură stabilitatea albiei, pentru tranzitarea în condiții de siguranță a undelor de viitură”, concluzionează ABA Someș-Tisa.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here