PREVENIRE ÎN TABĂRĂ – Speranţele baschetului băimărean, instruite de jandarmi (GALERIE FOTO)

488

Campania preventiv–educativă ,,Vacanţa în siguranţă, prioritatea jandarmilor maramureşeni” se află în plină desfăşurare.

Miercuri, 25 iulie, între orele 09.00-12.00, a avut loc o activitate cu copiii aflaţi în tabăra sportivă de vară, tabără organizată de către Asociaţia Club Sportiv Roth Baia Mare, baschet fete şi Asociaţia Club Sportiv WildCats Baia Mare, baschet băieţi, la Postul Montan de Jandarmi Şuior. La activitate au participat peste 60 de copii cu vârsta între 6 şi 14 ani, legitimaţi la cele două asociaţii sportive.

# Câinii jandarmilor, vedete pentru copii
Alături de jandarmi, a participat şi reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş, comisarul şef Flavia Sălăgean, care a prezentat câteva aspecte legate de riscurile şi efectele negative ale consumului de droguri şi despre alegerea unor modalităţi sănătoase de a petrece timpul liber. “Copiilor le-au fost prezentate câteva exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu din dotarea jandarmilor maramureşeni, Sama şi Obefa, care au atras atenţia atât copiilor cât şi celor prezenţi, fiind aplaudaţi şi apreciaţi pentru modul de prezentare a exerciţiilor. Apoi, pe durata activităţilor, jandarmii au prezentat aspecte referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, o parte din dotarea specifică, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosească şi cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile necesare vârstei lor. Jandarmii le-au explicat tinerilor cu care s-au întâlnit că disciplina nu se manifestă doar în interiorul arenei sportive, iar un comportament civilizat, bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite”, a precizat Vasile Nicolae Radu, purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureş.

# Primul ajutor, extrem de important
De asemenea, jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie atunci când sunt victime sau martorii unor fapte antisociale. “Au mai fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Şuior, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, măsuri luate în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte, alte pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte. Copiii din tabără au fost instruiţi de către jandarmi cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie iar la urmă, jandarmii montani i-au însoţit în drumeţie pe traseele montane din zonă”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureş.

Acţiunea face parte din campania ,,Vacanţa în siguranţă, prioritatea jandarmilor maramureşeni”, care are ca scop prevenirea delincvenţei juvenile şi creşterea gradului de siguranţă a tinerilor şi elevilor care se află în această perioadă în centre şi zone de agrement sau tabere şcolare.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here