PREMII ÎN BANI – Consiliul Județean Maramureș va recompensa elevii olimpici

394

Aleșii județeni au votat, la ședința ordinară din luna octombrie 2018, acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut distincții, medalii și premii speciale la olimpiadele și concursurile școlare județene, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora.

“Prin Legea nr. 211/2017 a educației naționale, deoarece unitățile de învățământ și inspectoratele școlare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii care au înregistrat rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițiile școlare organizate la nivel județean, s-a creat cadrul legal prin care consiliile județene se pot implica direct în finanțarea premiilor acordate de unitățile de învățământ și inspectoratele școlare elevilor care obțin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițiile școlare organizate la nivel județean”, informează Consiliul Județean Maramureș.

Olimpiadele și concursurile județene pentru care se acordă stimulente financiare se propun de către Inspectoratul Județean Maramureș, care va înștiința unitățile școlare cu privire la perioada depunerii dosarelor. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș va centraliza informațiile primite de la unitățile de învățământ și va stabili importanța și relevanța olimpiadelor și concursurilor școlare județene pe discipline, după care va propune cuantumurile stimulentelor financiare.

Stimulentele financiare acordate cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor vor avea aceeași valoare ca stimulentele acordate acestora, iar în situația în care un elev/cadru didactic a obținut premii la mai multe concursuri se va acorda un singur stimulent, cel cu valoarea cea mai mare.

În anul 2018, Consiliul Județean Maramureș a derulat mai multe proiecte în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, dar și cu școli din județ care au dorit să implementeze proiecte județene, naționale sau europene.

“Va fi o bucurie să îi recompensăm, și în acest an, pe cei care și-au dovedit performanța în educație și au excelat prin rezultatele lor, fiind o mândrie pentru acest județ. Educația este un domeniu în care Consiliului Județean Maramureș va investi și în viitor, iar elevii olimpici, alături de profesorii care i-au pregătit, merită întreaga noastră apreciere, deoarece prin ei, numele județului ajunge cunoscut în lumea întreagă”, a declarat Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here