PREMIERĂ – Tablou de Picasso, expus înainte de a fi scos la licitaţie

Lucrarea lui Picasso ''Femme au beret et a la robe quadrillee'' (Marie-Thérese Walter), o reprezentare impresionantă a muzei artistului, evaluată la circa 50 de milioane de dolari, a fost expusă marţi într-o galerie din Hong Kong, informează Xinhua.

534

Lucrarea lui Picasso ”Femme au beret et a la robe quadrillee” (Marie-Thérese Walter), o reprezentare impresionantă a muzei artistului, evaluată la circa 50 de milioane de dolari, a fost expusă marţi într-o galerie din Hong Kong, informează Xinhua.

Tabloul urmează să fie vedeta licitaţiei de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Sotheby’s la 28 februarie, la Londra.

James Mackie, director al Departamentului de artă impresionistă şi modernă din Londra a declarat că lucrarea, terminată în decembrie 1937 şi realizată la doar câteva luni după ”Guernica” şi ”Femeie plângând”, este scoasă în premieră pe piaţă.

În această pictură este reprezentată o femeie care poartă o beretă şi o rochie cadrilată. Marginile ascuţite în stil cubist, tehnica impasto şi contururile negre oferă un impact vizual imediat, execuţia emfatică şi paleta îndrăzneaţă având o încărcătură emoţională.

Tablou cu o intensitate psihologică amplificată, această lucrare aduce pe culmi un an plin de turbulenţe şi extrem de încărcat din viaţa lui Picasso.

 

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here