PREMIERĂ AxaNews.ro – PERFORMANŢĂ – Un băimărean a câştigat un premiu special la Competiţia Europeană de Antreprenoriat (GALERIE FOTO)

443

Băimăreanul Andrei Toth, în vârstă de 27 de ani, a câştigat, alături e echipa sa, premiul VISA la Campionatul European de Anteprenoriat.

Proiectul, intitulat Kale Nyabo, în traducere “Mulţumesc, Mamă!”, a fost realizat de patru studenţi din Aarhus. Aceştia au reprezentat Danemarca în competiţia european de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge 2018, desfăşurată în Riga, Letonia şi s-a întors cu premiul VISA. Printre ei, se află şi românul Andrei Toth, născut şi crescut în Baia Mare.

# Echipa va merge la Londra
După ce a câştigat Campionatul Danez de Antreprenoriat, unde “Mulţumesc, Mamă!” a câştigat premiul de 50.000 de coroane daneze şi au fost felicitaţi personal de H.K.H Kronprisen Frederik, prinţul moştenitor al Danemarcei, aceştia au fost nevoiţi să se confrunte cu alte 15 echipe din toată Europa. Cei patru au câştigat premiul VISA – Everywhere Digital Commerce Award, care include şi un cec şi o excursie la sediul VISA din Londra. Aici, se vor întâlni cu diverşi experţi, pentru a duce proiectul Kale Nyabo la un alt nivel. Acest eveniment a fost organizat de Junior Achievement Letonia şi a adus multă mândrie în Danemarca, prin premiul obţinut. “A fost o competiţie grea, cu idei excelente, dar noi suntem extrem de mândri de tot ce am obţinut”, au precizat membrii echipei din spatele proiectului. Aceştia au continuat: “suntem onoraţi că VISA a văzut potenţial în ideea noastră şi ne-a premiat cu acest premiu extraordinar şi suntem mândri să ducem Kale Nyabo la un alt nivel”.

# “Mulţumesc, Mamă!”, un proiect inedit
„Proiectul se numeşte “Kale Nyabo”, în limba lugandă înseamnă “Mulţumesc, Mamă!”. Am ales acest nume deoarece prin proiectul nostru avem ca principal obiectiv accesul la educaţie pentru copiii dezavantajaţi din Uganda. Oferim asta prin cumpărarea produselor de la mame care produc accesorii şi care au nevoie de bani pentru educaţia copiii lor şi prin sponsorizarea copiilor orfani cu educaţie  din profitul pe care îl facem după ce vindem accesoriul în Europa, America şi Australia”, a descris Andrei Toth proiectul pe care l-au pus în practică. Echipa internaţională care a reprezentat Danemarca este alcătuită din Florentina Ceapă (România), Soraya Zieren (Olanda), Andrei Toth (România) şi Nicki Grønkjær Jensen (Danemarca).

# Experienţa daneză
Andrei Toth a absolvit Liceul de Arte din Baia Mare, a terminat la Cluj-Napoca facultatea de Cinematografie. Apoi, a plecat în Danemarca, unde a făcut un curs de design şi web development timp de doi ani, la care s-au adăugat un an şi şase luni de specializare în atreprenoriat, unde e încă student la Business Academy Aarhus.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here