PREMIERĂ AxaNews.ro – ACTUALIZARE 4 – CRIMELE DIN BAIA MARE – Criminalul a fost identificat! Se lucrează intens pe mai multe fronturi

2850

Noutăţi în cazul “Crimelor din Baia Mare”, un serial nefericit care s-a derulat în ultimele ore în Maramureş.

Criminalul de pe strada Gării a fost identificat. El a fost transportat la Spitalul Sighetu Marmaţiei, unde este supus unei expertize psihiatrice.

ACTUALIZARE – “În urma activităților desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, a fost identificată persoana bănuită de comiterea infracțiunii de omor calificat, prevăzută si pedepsită de art. 188 alin.1 și art. 189 alin. 1, lit. f, Cod Penal, într-un imobil situat pe strada Gării din Baia Mare, aceasta dobândind calitatea de suspect în cauză, în cursul acestei zile.

De asemenea, persoana și-a manifestat acordul pentru internarea la Spitalul municipal Sighetu Marmației, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, sens în care a fost condus de către polițiști spre unitatea medicală menționată.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având drept scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

ACTUALIZARE 2 – La Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost înregistrată în data de 4 martie 2019 o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, faptă prevăzută de art. 188, art. 189 lit. f Cod penal (două victime).

La locul faptei s-a deplasat o echipă formată din procurori şi lucrători ai poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, care au efectuat cercetarea la faţa locului. Totodată, s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale asupra cadavrelor victimelor.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent au rezultat indicii temeinice care au condus la identificarea prezumtivului autor al faptei, acesta dobândind calitatea de suspect, ocazie cu care i s-au adus la cunoştinţă drepturile procedurale şi şi-a dat acordul pentru a fi internat în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

ACTUALIZARE 3 – În cazul crimei de pe strada Gării, nu există suspiciunea că ar fi mai mulţi autori. Există un singur suspect, cel despre care am scris mai sus.

În cazul crimei de pe strada Petre Dulfu, SPAS Baia Mare a preluat ancheta socială şi a identificat o soluţie temporară de locuire pentru cei doi minori. Ulterior, se va vedea care sunt paşii care trebuie urmaţi, în funcţie de evoluţia situaţiei.

“Noi ne-am autosesizat în acest caz. În primul rând, copiii vor beneficia de consiliere psihologică. În al doilea rând, vom proceda la identificarea rudele de până la gradul patru ale celor doi minori. În cazul în care niciuna nu îşi va asuma responsabilitatea creşterii copiilor, vor fi luate alte măsuri legale, inclusiv o măsură de protecţie specială, dacă va fi necesar. Obligaţia noastră este de a-i proteja pe acei copii şi rugămintea noastră este să le respectăm, în aceste momente grele, dreptul la intimitate. Împreună cu SPAS, căutăm soluţiile optime în interesul copiilor”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş.

ACTUALIZARE 4 – “În momentul de faţă, poliţiştii continuă investigaţiile şi desfăşoară activităţi specifice, precum culegerea de date şi informaţii, valorificarea probelor şi audierea unor persoane. Toate activităţile se desfăşoară sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Material în curs de actualizare

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here