PREGĂTIRI – Rozavlea, în aşteptarea sărbătorilor de iarnă

280

Deşi zăpada se încăpăţânează a fi doar o iluzie, atmosfera pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă domneşte la Rozavlea. Administraţia locală e şi ea în tumultul acţiunilor de întâmpinare a sărbătorilor.

Se împodobeşte infrastructura supraterană cu mii de luminiţe, se pregătesc pomii de Crăciun. Se finalizează unele lucrări edilitare, se salubrizează câte o zonă, se evaluează vechile proiecte sau cele aflate în derulare şi se preconizează noi linii de dezvoltare comunitară. Proprietarii de pensiuni sunt şi ei absorbiţi de calitatea lor de gazde primitoare. În data de 19 decembrie s-a organizat un concert de colinde, onorat de P.S. Iustin, episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

“Ansamblul “Roza Rozalina”, formaţie emblematică în eşantionul conservării versiunii artistice a folclorului autentic, nu pridideşte cu participarea la festivaluri, spectacole şi manifestări dedicate Naşterii Mântuitorului, iar de Crăciun prestigiosul ansamblu ne-a oferit, în ambianţa celor trei biserici de la noi, frumoase şi străvechi colinde, aşa cum numai coordonatorul ansamblului, prof. Ion Condrat, ştie să o facă. Se depun însă eforturi cu înnădirea formulei finale a colectivului care în fiecare an, de câteva decenii, nu ne-a lăsat văduviţi de cunoscutul spectacol – Viflaimul, piesa populară jucată atât de maiestuos de tineri amatori, în performarea cărora sacrul şi profanul, drama şi comicul se îmbină eclectic dar extrem de armonios. Îi invităm pe cei care vor să ne fie alături de sărbătorile de iarnă să vină la Rozavlea”, a spus Vasile Mârza, primarul comunei Rozavlea

Liviu ŞIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here