PREGĂTIRI ÎN TOI – Alegerile din 26 mai, în atenția prefecților

201

Mai sunt câteva luni până când maramureșenii cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a-și exprima opțiunea legată de reprezentanții României în Parlamentul European. Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, a participat, în perioada 10-12 martie a.c., la o întâlnire de lucru cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai unor structuri din cadrul ministerului, respectiv administrației publice centrale.

În cadrul reuniunii, desfășurate sub coordonarea secretarului de stat Adrian Petcu, au fost analizate și dezbătute teme de interes rezultate din activitatea prefecților și a Instituțiilor prefecților care au vizat îndeplinirea atribuțiilor și competențelor legale stabilite de către legislația în vigoare.

”S-au abordat aspecte referitoare la activitatea pe care o desfășoară serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, respectiv de eliberare și evidența pașapoartelor simple, managementul resurselor umane și gestionarea resurselor financiare, organizarea și desfășurarea activităților pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din acest an”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Maramureșenii cu drept de vot trebuie să știe că pentru desfășurarea în bune condiții a alegerilor europarlamentare din 26 mai a.c., au fost emise ordinele prefectului pentru constituirea comisiei tehnice județene și a grupului tehnic de lucru, respectiv au fost întreprinse demersurile necesare pentru pregătirea și dotarea biroului electoral județean din Palatul Administrativ. De asemenea, pe site-ul Prefecturii Maramureș a fost creată pagina ”Alegeri Europarlamentare 2019”, care conține legislația cu privire la alegeri și vor fi postate toate activitățile care vizează procesul electoral.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here