PREGĂTIRI ALEGERI 26 MAI – 437 de secții de votare în Maramureș

457

Maramureșenii cu drept de vot sunt așteptați la urne în data de 26 mai pentru a-și alege europarlamentarii care să le reprezinte interesele în Parlamentul European. Tot atunci vor spune DA sau NU la referendumul care are loc în toată țara.

La cea mai recentă ședință cu secretarii unităților administrativ-teritoriale desfășurată în 13 mai a.c., în sistem de videoconferință, au fost abordate probleme referitoare la măsurile stabilite pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a procesului electoral din 26 mai a.c., pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național.

Reprezentantul biroului județean a Autorității Electorale Permanente, Doriana Nica, a precizat că prin ordin al prefectului au fost stabilite 437 secții de votare, respectiv, prin tragere la sorți au fost desemnați președinții birourilor secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, constituite pentru alegerile europarlamentare și referendumul național.

De asemenea, potrivit informațiilor furnizate de către Prefectura Maramureș, în cadrul aceleiași ședințe cu secretarii primăriilor Rodica Pop, șef Serviciul Verificarea Legalității, Aplicarea Actelor Normative și Contencios Administrativ, a făcut o prezentare a legislației pentru desfășurarea procesului electoral din 26 mai a.c., alegeri europarlamentare și referendumul național.

Important de reținut pentru maramureșeni este că scrutinul electoral se va desfășura în aceeași secție de votare, de asemenea, vor fi comunicate, în perioada următoare, locația și programul stabilit pentru instruirea președinților și locțiitorilor birourilor secțiilor de votare, programul de distribuire a materialelor electorale în teritoriu (buletine de vot, ștampile, timbre etc).

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here