PREGĂTIRE – A mai rămas o lună până la Evaluarea Naţională a elevilor clasei a VIII-a

518

Au mai rămas câteva săpămâni până când elevii claselor a VIII-a vor trebui să susţină Evaluarea Naţională. Potrivit calendarului de desfăşurare al examenului, în perioada 4-8 iunie viitorii absolvenţi vor trebui să se înscrie pentru respectiva evaluare, iar probele vor debuta în 11 iunie.

Elevii maramureşeni spun că se gândesc cu emoţii la ce-i aşteaptă, însă muncesc zilnic pentru ca totul să iasă aşa cum plănuiesc. „În opinia mea, examenul de Evaluare Națională reprezintă una dintre cele mai semnificative etape din viața unui adolescent, având un puternic impact asupra viitorului acestuia. Eu consider că, deși m-am pregătit din timp şi lucrez zilnic, întotdeauna este loc de mai bine, astfel încât emoțiile nu ezită să apară. În general, fiecare adolescent are anumite înclinații spre o anumită materie, aşa cum sunt şi eu. De-a lungul anilor am participat la diferite concursuri de creație literară şi olimpiade la limba română, ceea ce mă determină să cred că româna reprezintă un avantaj pentru mine. Desigur că şi matematica e frumoasă la rândul ei, însă pentru cine reușește să o descopere cu adevărat. Daca ar fi să aleg un liceu, acesta ar fi <<Vasile Lucaciu>>, pe un profil de filologie”, a declarat Oana Pop, elevă la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcaşa.

De asemenea, adolescenţii mărturisesc că sunt motivaţi să înveţe, pentru a putea intra la liceul dorit. „În primul rând, eu am foarte multe emoții referitor la examen, pentru că ştiu ceea ce mă așteaptă şi ştiu că trebuie să învăț foarte mult. Sincer, mă simt mai pregătită la română, pentru că mă pricep mai mult la această materie. Am impresia că va fi mult mai greu la matematică, dar oricum sper să mă descurc. Liceul la care vreau să merg e <<Șincai>>, de când eram în clasele mai mici am ştiut că aici vreau să dau, pentru că simt că acolo îmi e locul. Sper ca subiectele să nu fie chiar atât de grele, dar dacă ar fi ușoare șansele de a intra la liceul dorit ar fi mai mici, pentru că eu oarecum concurez cu ceilalți elevi. Oricum, eu ştiu că voi fi pregătită psihic, dar şi din punct de vedere intelectual şi sper să intru unde mi-am dorit”, precizează Iulia Tarţa de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare.

„Noi ne credem pregătiți pentru acest examen. Avem mari emoții, dar sunt constructive, ne motivează să ne pregătim, pe zi ce trece, tot mai mult. Cel mai pregătit mă simt la matematică. Cred în puterile mele şi sper să ajung la <<Vasile Lucaciu>>, aş vrea pe bio-chimie”, spune Raul Băbaş, un alt elev de clasa a VIII-a.

Lavinia-Codruţa HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here