PREA PUȚINI DONATORI ÎN WEEK-END – Doar 14 maramureșeni au venit să doneze sânge

39

Maramureșenii au putut dona sânge sâmbătă, 26 septembrie, aceasta fiind a doua acțiune de donare în week-end organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină (CST) Maramureș. Dacă prima dată, la sfârșitul lunii august, au venit peste 50 de donatori, din păcate de data aceasta numărul celor prezentați a fost unul extrem de mic.

Doar 14 maramureșeni s-au prezentat la donare și numai 11 au fost eligibili și au putut să și doneze. O veste bună este că, pe lângă donatorii de sânge au fost și doi donatori de plasmă convalescentă. “A fost foarte slab, pentru că s-au prezentat doar 14 persoane și au fost eligibile și au donat doar 11, dintre care două persoane prin procedura de plasmafereză. Este un rezultat foarte slab, având în vedere că am anunțat peste tot și au fost distribuiri, dar prezența a fost una dezamăgitoare. Vom vedea ce va fi pe viitor, dar deocamdată nu vom mai organiza alte sâmbete de donare… O să vedem…

Fiecare zi de sâmbătă are echipă completă, iar acele presoane care lucrează în week-end trebuie să primească ore libere suplimentare pentru activitatea desfășurată și asta înseamnă că în timpul săptămânii lucrăm cu efectiv mai redus. Atunci nu știu unde este câștigul și avantajul. Am încercat și această variantă, tocmai pentru că au fost persoane care au spus că dacă se poate dona sâmbătă vor veni, dar din păcate nu a fost așa. Spre deosebire de sâmbăta din august când a fost o acțiune organizată a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, acum prea puțin lumea vine în grup organizat și se vede. M-am așteptat să nu fie prea mulți donatori, dar am crezut că vor fi totuși măcar vreo 20 de donatori. Nu știm ce i-a oprit pe oameni să doneze, vremea poate…”, a declarat Daniela Veber, directorul CST Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here