PRĂPĂDUL DIN GUTÂI – Ce spun autorităţile din Deseşti despre furtună (VIDEO)

4347

Furtuna de vineri, 6 iulie, a lăsat urme adânci în comunitatea din Deseşti. Mulţi localnici spun că nu au văzut aşa ceva în viaţa lor.

Pe raza unității administrativ teritoriale Deseşti, au căzut într-un interval scurt precipitații abundente (rupere de nori). Cantitățile de apă cumulate au condus la formarea de torenți de pe versanți. Acestea au transportat aluviuni (material lemno, vegetație și noroi), care au colmatat podețe. Șuvoaiele de apă s-au revărsat pe drumul național și au inundat 10 curți gospodărești și anexe.

“Pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele periculoase au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Desești și angajați de la societatea comercială care execută lucrări pe DN 18”, a menționat președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.
Autoritățile locale vor transmite raportul operativ cu privire la pagubele produse de inundații, care va fi transmis la Ministerul Afacerilor Interne.

Desești Maramureș O rupere de nori ce a durat doar câteva minute,a provocat inundarea drumului național DN 18 în zona…

Publicată de Vasile Ioanes pe Vineri, 6 Iulie 2018

Autorităţile din Deseşti au reacţionat oficial, în urma apelului lansat de AxaNews.ro. “Eu am plecat din Deseşti la 12 şi ceva. Pe la ora 13 şi ceva, m-au sunat că e furtună. În câteva minute, s-au înfundat podeţele şi câteva curţi au fost inundate. A venit o viitură, pe vale, pe lângă Biserica UNESCO, peste DN 18, prin centru, până dincolo. Aproape că a ajuns la punctul de transformare. Mulţi oameni au spus că aşa ceva nu au văzut în viaţa lor. A fost ceva nemaivăzut! A fost jumătate de metru apa. Nu ne putem certa cu Dumnezeu! Ce trimite trebuie să primim! Vom face o evaluare a pagubelor”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Gheorghe Bohotici, primarul comunei Deseşti.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here