PRACTICĂ DES ÎNTÂLNITĂ – Țigări cumpărate din magazinele ucrainene și vândute în Maramureș

197

Un Opel Astra înmatriculat în România a fost oprit zilele trecute de către polițiștii de frontieră sigheteni în localitatea Crăciunești pentru un control de rutină. La volan se afla un român de 37 de ani.

Potrivit ITPF Sighetu Marmației, la control polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagaj, patru colete voluminoase, învelite în folie neagră: „Imediat, mașina a fost condusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.960 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty free, în valoare de aproximativ 23.000 de lei”.

Mai mult, cu ocazia verificărilor autoritățile de frontieră au constatat că persoana aflată la volanul mașinii nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în consecință, acesteia fiindu-i întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și conducere fără permis.

Totodată, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here