PRACTICĂ – 23 de elevi se pregătesc să devină jandarmi la Jandarmeria Maramureş

513

Până la finele lunii august 23 de tineri maramureşeni, din care 21 sunt elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, respectiv doi elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, se pregătesc să devină jandarmi alături de viitorii colegi din cadrul Jandarmeriei Maramureş.

Jandarmeria Maramureş a anunţat că elevii au fost primiţi de către comanda unităţii ân data de 9 mai, fiind mai apoi repartizaţi unor jandarmi cu experienţă profesională, care-i vor consilia şi monitoriza permanent pe întreaga perioadă de pregătire. Elevii vor desfăşura un stagiu de pregătire constând în activităţi practice la subunităţile din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus.

“Pe parcursul stagiului de practică, elevii vor fi îndrumaţi de jandarmi cu experienţă, în cadrul unui program de tutelă profesională şi vor participa efectiv la misiunile de ordine publică / pază şi protecţie instituţională, ce revin subunităţilor unde au fost repartizaţi. Scopul acestui stagiu de practică îl constituie aprofundarea cunoştinţelor teoretice obţinute în cursul anului de învăţământ, perfecţionarea deprinderilor practice pentru executarea misiunilor şi dezvoltarea capacităţii de a acţiona alături de colegii lor, în cadrul dispozitivelor specifice”, a anunţat Jandarmeria Maramureş.

La sfârşitul acestei perioade, elevii vor fi evaluaţi cu privire la întreaga activitate desfăşurată împreună cu jandarmii maramureşeni. Toţi cei douăzeci şi trei de tineri speră ca munca pe care o vor depune să fie una calitativă şi eficientă iar la absolvirea cursurilor îşi doresc să fie repartizaţi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,, Pintea Vitezul” Maramureş.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here