POVEȘTI – Africa de Sud, interesată de sectorul minier din Maramureș

393

Ambasadorul Republicii Africa de Sud, E.S. Jabu Mbalula, se află în aceste zile în Maramureș, acesta având deja întâlniri cu prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, dar și cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Nicolae Tuș.

În cadrul discuțiilor purtate cu oficialii delegației la Camera de Comerț și Industrie Maramureș, E.S. Jabu Mbalula s-a arătat interesat de potențialul economic al județului , „Excelența Sa exprimându-și în același timp și dorința de intensificare și promovare a relațiilor comerciale între cele două țări”.

„E.S. Jabu Mbalula și-a manifestat interesul pentru atragerea de investitori în Africa de Sud, o țară dezvoltată din punct de vedere economic, politic și foarte atractivă pentru aceștia, aici fiind stabilite sediile centrale ale multor companii internaționale care desfășoară afaceri pe continentul african. Totodată, delegația din Africa de Sud s-a arătat interesată și de domeniul minier, în cadrul întâlnirii purtându-se discuții și despre acest subiect, Maramureșul fiind cunoscut pentru profilul specific în acest domeniu”, arată oficialii CCI Maramureș.

”Nu avem înregistrate la nivelul județului nostru societăți sau companii cu acționar majoritar din Republica Africa de Sud sau mixte. La nivel guvernamental se află în dezbatere proiectul noii legi a minelor și există posibilitatea redeschiderii unor mine în județ, bineînțeles cu respectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului. Avem o cultură care păstrează tradițiile, portul, graiul, dar și meșteșugurile” a spus prefectul Vasile Moldovan.

Excelența Sa, Jabu Mbalua, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Africa de Sud: „Suntem deschiși pentru colaborare la nivel guvernamental, dar și local în teritoriu și cred că vom identifica oportunități de colaborare inclusiv în Maramureș, în domeniul turismului, minerit, cultură, artă, industria lemnului”.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here