PORTARUL-GOLGHETER – Alin Bota (ACS Recea): “În meciul cu CS Minaur am ratat un penalty important, dar tot eu am apărat unul decisiv”

111

ACS Recea va juca în sezonul viitor în Liga 2, după ce a învins la barajul de promovare echipa CS Minaur Baia Mare.

Probabil, cea importantă contribuție la această performanță istorică a echipei ce reprezintă comuna maramureșeană a avut-o portarul Alin Bota, un specialist al executării loviturilor de la 11 metri.

„Promovarea reprezintă o minune pentru comuna Recea. Noi jucătorii ne bucurăm că am putut să-i facem fericiți pe conducătorii clubului, antrenori și suporteri. Toată lumea a spus că vor fi meciuri aranjate, dar s-a dovedit că nu a fost așa. Cu doar 17 jucători în lot, echipa a dat dovadă de caracter și a realizat o performanță deosebită”, a declarat Alin Bota, portarul echipei ACS Recea.

Alin Bota a înscris, din penalty, golul echipei ACS Recea în meciul tur jucat, miercuri, 5 august, pe stadionul „Viorel Mateianu” și câștigat de CS Minaur cu 2-1 (1-0). Bota a fost și protagonistul meciului retur, desfășurat duminică, 9 august, pe stadionul din Recea. Pe tot parcursul jocului a avut o evoluție foarte sigură și în prima repriză a respins mingea șutată de Paul Batin, din penalty, dar atacantul băimărean a revenit și a trimis până la urmă mingea în plasă.

La loviturile de departajare de la 11 metri, Alin Bota a ratat un penalty, dar imediat a apărat lovitura de la 11 executată de Cristian Bud. Dacă atacantul băimărean ar fi marcat, CS Minaur ar fi promovat în Liga 2.

„În prelungiri, nu am mai avut schimbări la dispoziție și echipa a fost obosită. Am sperat că vom ajunge la loviturile de departajare de la 11 metri unde este vorba de o loterie. Eu am ratat un penalty foarte important, dar tot eu am apărat o lovitură de la 11 metri decisivă, care putea însemna ratarea promovării. Mulțumesc lui Dumnezeu, tuturor oamenilor care m-au susținut și, nu în ultimul rând, familiei mele. Sunt foarte fericit!”, a adăugat Alin Bota.

Alin Bota este născut în 29 aprilie 1983, în Baia Mare, și a mai jucat de-a lungul carierei la FC Baia Mare, CFR Cluj, CS Otopeni și Gloria Bistrița. Bota se simte împlinit la echipa din Recea și nu are de gând să se retragă prea curând.

#ACS Recea privește cu optimism Liga 2

Chiar dacă echipa din Recea se află la debutul în Liga 2, fotbaliștii echipei privesc cu optimism sezonul viitor.

„Fotbalul este frumos când întâlnești echipe bune. Când joci în Liga 3 în toate comunele nu are farmec. Ne-am săturat de acest lucru. Am terminat ultimele două campionate pe locul doi și cred că meritam pe deplin această promovare, mai ales că am fost în fruntea clasamentului începând cu etapa a patra”, a declarat portarul Alin Bota.

„În barajul pentru promovare s-au întâlnit două echipe bune. Noi am avut, poate, puțin mai mult noroc. Sperăm să facem și în Liga 2 meciuri bune. Putem face față în eșalonul secund, mai ales că am înțeles că vor fi făcute și câteva transferuri”, a completat mijlocașul Viorel Chinde.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here