POMPIERII ÎN ACȚIUNE – Mașină distrusă de foc la Satulung

308

Weekendul trecut a fost unul destul de agitat pentru pompierii maramureșeni. Aceștia au intervenit la un număr de opt incendii. În data de 24 ianuarie, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD de la Secția de Pompieri Vișeu de Sus au intervenit la un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei gospodării situate pe strada Teilor, din oraș. Ca urmare a intervenției rapide a pompierilor militari, a ars doar funinginea din coșul de fum necurățat.

Tot în 24 ianuarie, pompierii militari din Vișeu de Sus au acționat, cu două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, la localizarea și lichidarea unui incendiu declanșat într-o gospodărie situată pe strada 1 Mai, din oraș. Au ars circa 10 metri pătrați perete și 7 metri pătrați tavan din lemn. Apoi, un echipaj de stingere al Gărzii nr.2 de Intervenție Borșa a intervenit la un incendiu survenit la coșul de fum al unei gospodării situată pe strada Libertății, din oraș. Din fericire,  a ars doar funinginea din coșul de fum necurățat.

Au urmat intervențiile zilei de 25 ianuarie. Două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată pe strada Valea Hotarului din municipiu. Au ars circa 5 metri pătrați acoperiș și 7 metri pătrați pod din lemn. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic de la coșul de fum neizolat față de materialele combustibile din jur.

Duminică, 26 ianuarie, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD de la Secția de Pompieri Vișeu de Sus au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu de cauciucuri, semnalat pe malul râului Vișeu, în zona străzii Dragoș Vodă. Au ars 10 anvelope.

„O oră mai târziu, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit la un incendiu izbucnit într-o gospodărie situată pe strada Râului din localitate. Au ars circa 1 metru pătrat tavan din lemn și elemente de mobilier de bucătărie. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aragaz nesupravegheat.

Tot duminică, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației a intervenit a un incendiu declanșat la coșul de fum al unei gospodării situată pe strada Valea Hotarului, din municipiu. A ars funinginea din coșul de fum necurățat”, a anunțat ISU Maramureș.

Pentru ca azi, 27 ianuarie, un echipaj de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare să intervină împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, la un accident produs pe Drumul Național 1C, pe raza comunei Satulung. O victimă a fost transportată de ambulanța SAJ la Spitalul Județean de Urgență. Un autoturism, care s-a aprins în urma accidentului, a ars în proporție de 90 la sută.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here