POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC – „Cadouri” de la polițiștii rutieri pentru vitezomanii șoselelor din județ

300

Poliţiştii rutieri au fost din nou prezenţi în trafic, fiind  organizate mai multe acţiuni pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ. Șoferii au dat nas în nas cu polițiștii rutieri pe D.N. 1C Lăpuşel – Şomcuta Mare, pe D.N. 18 Moisei – Leordina, pe D.J. 108A Ardusat – Farcaşa, pe D.J. 185 Rona de Sus-Remeți, dar și pe raza oraşului Vişeu de Sus.

Așa cum era de așteptat, cele mai multe amenzi au fost aplicate de poliţiştii Serviciului Rutier celor care au depășit viteza legală. Oamenii legii au acționat în teren folosind aparatura radar din dotare pentru depistarea vitezomanilor. În total au fost depistați 42 de şoferi care conduceau cu viteză peste limitele legale, în cinci cazuri fiind dispusă măsura reţinerii permisului de conducere.

Alte 18 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate atât de poliţiştii Serviciului Rutier cât şi de cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Sarasău pentru alte abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 33 000 de lei.

Alcoolul face din nou probleme în județ. Un băimărean de 47 de ani, care conducea un moped dinspre Vărai spre Valea Chioarului a intrat în derapaj şi s-a răsturnat pe acostament. Bărbatul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital, unde a rămas internat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La Vişeu de Sus poliţiştii au întocmit două dosare penale după ce au depistat un tânăr de 15 ani din oraş care conducea un autoturism pe strada 1 Mai, respectiv un tânăr de 23 de ani care conducea cu o alcoolemie de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii sunt cercetaţi în cadrul dosarelor penale întocmite, urmând ca la finalizarea cercetărilor poliţiştii să dispună măsuri legale.

Pe raza localităţii Bârsana, poliţiştii au intervenit de urgenţă ieri, în jurul orei 16.40, pentru soluţionarea unui accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane. La faţa locului s-a constatat că un tânăr de 21 de ani, din Săliştea de Sus, care conducea un autoturism, a efectuat depăşirea unei coloane de maşini, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de poarta unui imobil. În urma impactului, tânărul de la volan a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta nu se afla sub influenţa alcoolului”, arată IPJ Maramureș.

IPJ Maramureș recomandă din nou șoferilor prudență maximă atunci cand se află la volan: „Siguranţa rutieră nu este ceva dincolo de noi! Poliţiştii nu pot fi omniprezenţi! Controlul volanului îl deţine fiecare şofer în parte! Viteza excesivă şi consumul de alcool continuă să fie principalele cauze generatoare de tragedii pe drumurile publice din judeţul nostru. Nu vă riscaţi viaţa! Nu-i puneţi nici pe ceilalţi în pericol! Conducând responsabil contribuiţi la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi implicit la evitarea tragediilor!”.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here