POLITICĂ ȘI SPORT – Atlet băimărean, candidat la alegerile locale în… Germania

513

Atletul băimărean Andrei Kaiser (Szabo) este la ora actuală om de afaceri în Germania, unde își continuă, în paralel, și cariera sportivă. Andrei are 39 de ani și de curând a devenit și om politic.

El va candida pentru un post de consilier la alegerile locale din 15 martie la Burglengenfeld, localitate din landul Bavaria situată în apropiere de Regensburg.

“Pe data de 15 martie 2020 voi candida pentru un loc din cele 24 în consiliul local Burglengenfeld. Am fost nominalizat pe listă de colegii mei de la Freie Wahler- BWG Burglengenfelder Wahlergemeinschaft, grup politic în care sunt activ din 2014. Colegii mei au fost interesați să mă cunoască mai bine și să mă sprijine mereu la competițiile sportive.

Menționez ca particip la alegeri ca cetățean român – european, nu am cetățenia germană. Orașul Burglengenfeld are o populație de circa 15.000 de locuitori, dintre care circa 10% cetățeni români, inclusiv cei cu cetățenie germană.

Particip mereu la evenimentele care sunt organizate de asociații românești sau care au legătură cu România. Dar legat de subiectul reprezentativității pe plan local, dacă voi fi ales, voi fi un reprezentant pentru toți locuitorii orașului Burglengenfeld, indiferent de rasă, naționalitate sau culoarea pielii”, a declarat Andrei Kaiser (Szabo), pentru ziarulromanesc.de.

Andrei Kaiser (Szabo) a început să practice atletismul de performanță la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, fiind antrenat de profesoara Terezia Pop, cea care l-a și descoperit. Ulterior a devenit multiplu campion național în probele de 3, 5, 10 și 20 km marș și a cucerit o medalie la Campionatele Balcanice (Grecia, 1998), în proba de 10 km marș.

După Bacalaureat, în anul 2000, a urmat o școală postliceală în Satu Mare, până în 2002, fiind și legitimat la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare.

“După terminarea școlii postliceale de la Satu Mare, armata română a fost foarte interestă să mă înroleze. Dar eu nu eram pregătit pentru armată. Cu noroc și cu ajutorul unei familii din jud. Satu Mare, am ajuns să fiu legitimat în Germania pentru prima dată în 2003, la Clubul Sportiv TV Burglengenfeld, în orașul unde locuiesc până în prezent. Din 2009 sunt legitimat la Clubul Gehsport Regensburg. Până în prezent am cucerit la campionatele bavareze și naționale ale Germaniei peste 25 de titluri”, a mai spus Andrei Kaiser (Szabo) în interviul acordat site-ului ziarulromanesc.de.

Andrei este căsătorit și tatăl a doi copii care i-au moștenit pasiunea pentru sport. Fiul Devis joacă fotbal la SSV Jahn Regensburg Futsal, iar fiica, Victoria, practică scrimă în Regensburg.

# Andrei a reușit în afaceri în Germania

Andrei Kaiser are în Germania o firmă de consiliere în domeniul resurselor umane, care oferă servicii de intermediere de personal. Despre situația din țara natală, Andrei spune că românii continuă să plece din cauza situației dificile.

“După ultimele alegeri prezidențiale și europarlamentare, cu prezențe numeroase la vot, eu sper ca tuturor românilor să ne fie mai bine și să nu mai fim nevoiți să plecăm de acasă, să ne lăsăm în urmă părinții, bunicii, prietenii și locurile unde am copilărit. Un lucru este foarte clar, marea majoritate a celor care au plecat din țară nu au plecat de bine.

Cetățenilor români care s-au hotărât să rămână în Germania, în special celor din Regensburg, le recomand să-și continue cursa mai departe prin școli de limbă, școli de meserii sau să studieze în continuare și nimeni să nu renunțe la visul său. Curând voi inaugura Asociația Românilor din Regensburg, unde toată lumea care are nevoie de informații gratuite în aproape toate domeniile, este binevenită”, a concluzionat Andrei Kaiser (Szabo), pentru ziarulromanesc.de.

Marius CÎMPIAN

FOTO www.ziarulromanesc.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here