POLITICĂ – Bustul lui Iuliu Maniu va fi amplasat în faţa Memorialului Durerii de la Sighet

621

La Sighetu Marmaţiei a fost recent comemorat cel care a fost Iuliu Maniu, unul dintre cei mai importanţi oameni politici ai Europei secolului al XX-lea. Cu această ocazie s-a anunţat că se doreşte ca în viitorul nu foarte îndepărtat să fie amplasat soclul marelui om politic chiar în faţa Memorialului Victimelor Comunismului din Sighetu Marmaţiei.

“Am fost prezent în data de 3 şi 4 februarie la Baia Mare şi Sighet, cu ocazia comemorării a 65 de ani de la asasinarea fondatorului PNŢCD – Iuliu Maniu – în închisoarea de la Sighet. A avut loc şi Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD, în care s-au discutat chestiuni de poziţionare politică relativ la temele din dezbaterea publică actuală, dar şi chestiuni interne de organizare. Au participat marea majoritate a liderilor PNŢCD din ţară.

Partidul a început pregătirile pentru scrutinele electorale viitoare: europarlamentarele, localele şi parlamentarele. Situaţia partidului, odată eliberat de hărţuielile juridice care au durat un deceniu (inchise definitiv), este cu mult mai bună. Liderii judeţeni pot în sfârşit să activeze în mod coerent în organizaţiile teritoriale. Sunt optimist.

La Sighet a fost comemorat Iuliu Maniu, unul dintre cei mai importanţi oameni politici ai Europei din secolul 20. Am dorit ca această comemorare să transmită un mesaj în actualitate: Iuliu Maniu ca model pentru prezent şi viitor, personalitatea care a tratat şi a fost tratat de la egal la egal de toţi liderii lumii, cel care a impus respect şi demnitate în faţa istoriei! În comparaţie cu clasa politică actuală, care şi-a asumat poziţia de slugă în faţa partenerilor externi, ceea ce a condus la umilirea poporului român, cu consecinţe devastatoare economice şi sociale în România de azi! Au fost evocaţi şi alţi mari lideri ţărănişti: Ion Mihalache şi George Pop de Băseşti, parteneri politici ai lui Iuliu Maniu!”, a precizat preşedintele PNŢCD Maramureş, Doru Dăncuş.  Acesta şi-a asumat proiectul construirii în Anul Centenar a soclului lui Iuliu Maniu în faţa Memorialului de la Sighet, unul din centrele identităţii româneşti. Propunerea proiectului a aparţinut lui Nicolae Misulec, celălalt consilier judeţean PNŢCD.

FOTO memorialsighet.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here