POLIȚIA ÎN ACȚIUNE – Maramureșean depistat circulând noaptea cu o super alcoolemie. Unde au mai intervenit oamenii legii în ultimele ore

331

Nimic nu poate fi argumentat în momentul în care conduci un autoturism cu o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost depistat de poliţişti noaptea, în jurul orei 01.50, pe un drum public de pe raza localităţii Lăpuş.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge, după ce poliţiştii au constatat concentraţia foarte mare de alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi riscă să îşi piardă libertatea pentru o perioadă cuprinsă între un şi cinci ani.

Tot pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului este cercetat şi un bărbat din Seini. Şi acesta a fost depistat de poliţişti azi-noapte, în jurul orei 00,45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Eminescu din Seini. În acest caz, testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“În ambele cazuri se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

# Cinci tineri din Şomcuta Mare, cercetaţi pentru furt calificat
Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii din Şomcuta Mare au dus la soluţionarea unui furt din locuinţă comis săptămâna trecută pe raza oraşului. Au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, iar prejudiciul a fost recuperat.

În urma activităţilor de cercetare s-a stabilit că cinci tineri din oraş au pătruns prin efracţie într-o locuinţă şi au sustras un ceas şi un televizor. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 2.500 de lei.

“Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţii vătămate, iar cei cinci tineri sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, a arătat Florina Meteș.

# Transport ilegal de lemn, sancţionat în Băiuţ
Poliţiştii Postului de Poliţie Băiuţ au oprit pentru verificări o autoutilitară cu care era transportat material lemnos. La volan a fost identificat un bărbat de 41 de ani, domiciliat în Leordina.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde cu cantitatea totală şi specia menţionate pe avizul de însoţire. Mai mult, pe avizul de însoţire figura o autoutilitară cu un alt număr de înmatriculare.

“Lemnul, în valoare de peste 1.000 lei, a fost ridicat şi predat în custodie Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ iar şoferul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii Nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, a explicat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here