PODURI ŞI DRUMURI COMUNALE – 4,5 milioane lei finanţare pentru Vima Mică

615

Zilele trecute, la Primăria Vima Mică au fost semnate două contracte de finanţare de 4,5 milioane de lei pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Banii vin ca finanţare de la Guvernul României pentru două proiecte importante pentru mica comunitate din această parte a Maramureşului. Cele două contracte au fost semnate de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, alături de primarul Liviu Balint, în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Primul contract semnat vizează alocarea unei finanţări din bugetul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în sumă totală de 1.746.000 lei, pentru construirea unor poduri/ podeţe. Valoarea totală a investiţiei este de 1.841.383,52 lei. Un al doilea contract de finanţare, în sumă de 2.716.000 lei, de la MDRAP este pentru modernizarea drumului comunal DC 50, valoarea totală a investiției fiind de 2.799.673,76 lei.

Primarul din Vima Mică, Liviu Balint, a precizat că este de bun augur pentru locuitorii acestei comune că aceste două proiecte au intrat la finanţare, dar şi-a exprimat speranţa ca, în viitor, să primească finanţări şi pentru alte proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

”Aceste contracte reprezintă foarte mult pentru comunitatea din Vima Mică, un loc unde investiţiile nu au existat aproape deloc în ultimele două decenii. Am reuşit să inaugurăm sediul nou al primăriei, un proiect început cu 11 ani în urmă şi care l-am finalizat în două luni şi jumătate, după ce am rezolvat toate documentaţiile. Cele două contracte de 4,5 milioane lei înseamnă foarte mult pentru comunitatea noastră. Intenţia noastră este aceea de a dezvolta cât mai mult comuna şi de a aduce un plus în viaţa locuitorilor din Vima Mică”, a declarat edilul Liviu Balint.

”Am prezentat proiectele demarate la nivelul Consiliului Judeţean şi lucrările privind reabilitarea DJ 109F, legătura Rogoz – Dămăcuşeni – Târgu Lăpuş – Valenii Lăpuşului – Coroieni – Drăghia – Baba – limita judeţului Sălaj. Sunt 28 de kilometri de drum judeţean, pentru care judeţul Maramureş are asigurată finanţarea de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Acum este necesară ducerea la bun sfârşit a unor proiecte pe care unii le considerau pierdute în comună”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here