POARTA PLÂNGERII – Poarta maramureșeană din Mamaia, lăsată în paragină

779

Considerată cândva una dintre simbolurile satului de vacanță din Mamaia, poarta maramureșeană de la intrare este în acest moment într-o stare deplorabilă.

Poarta de lemn, care a “văzut” multe generații de turiști de-a lungul vremii, este ascunsă în acest moment între un bloc și două construcții care pot fi caracterizate cel mai bine prin cuvântul kitsch.

Cel mai grav este însă faptul că poarta a ajuns într-o stare deplorabilă, cel mai afectat fiind acoperișul, care și-a pierdut șindrila de lemn.

Situația ne-a fost semnalată de borșeanul Mircea Sergiu Coșa, aflat în vacanță pe litoral. Acesta a postat pe Facebook o poză și un filmuleț cu poarta lăsată în paragină.

Postarea lui cu titlul “Aveți curaj să spuneți că sunteți din Maramureș?” a generat imediat reacții din partea maramureșenilor:

“Păcat că o asemenea operă de artă este lăsată să se deterioreze!”, a scris Margareta Lupașcu.

“Felicitări Mircea Sergiu Coșa pentru poză. Poate vor vedea cei de la conducerea județului Maramureș și vor lua atitudine! Poate domnul Ioan Doru Dăncuș, care este om de cultură, iubește satul și tradiția Maramureșului, va rezolva situația. Sau poate o va face domnul Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Ar fi păcat ca această poartă maramureșeană să se degradeze irecuperabil! Doamne ajută să se găsească soluția salvatoare!”, a concluzionat solista de muzică populară Anghelina Timiș Lung.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here