PNDL 2 -4,2 milioane de lei pentru modernizarea rețelei stradale din Ieud (FOTO)

47

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a fost o adevărată gură de oxigen pentru comunitățile locale reușind, în ultimii ani, să fie demarate și finalizate proiecte extrem de importante pentru comunitate. Prin acest program guvernamental se derulează proiecte în întreg județul, iar una din aceste investiții este la Ieud.

Aici administrația locală are în derulare un proiect de modernizare a rețelei stradale, finanțare obținută prin PNDL2, în sumă de 4,2 milioane de lei, din care 360.000 de lei reprezintă cofinanțare locale. Lucrările au demarat în primăvara anului 2019, având termen de finalizare anul 2021, iar până în prezent a fost executat peste 30% din proiect.

Potrivit primarului Nicolae-Traian David, în Ieud s-a terminat de asfaltat drumul Valea Cetățelei, în lungime de aproximativ 700 de metri, dar și toate ulițele vechi rămase neasfaltate care se întind pe aproximativ 1,3 kilometri.

”Am reușit să asfaltez în Ieud aproximativ 27 de kilometri de drum. Mai trebuie asfaltate doar ulițele mai nou înființate, care sunt foarte scurte și însumează în jur de un kilometru. Am convingerea că și pe acestea le voi definitiva pe PNDL 2, după care vom asfalta legătura dintre Ieud și cătunele Ieudului”, a declarat primarul comunei, Nicolae-Traian David.  Acesta a mai arătat că tot în cadrul acestui proiect vor fi modernizate și trotuare cu rigole betonate pe o distanță de aproximativ 8 kilometri, fiind prevăzut și accesul în curțile localnicilor pe ambele părți ale drumului communal.

”Ieud a fost mereu un exemplu pentru multe comunități din Maramureș, iar primarul Nicolae-Traian David ne-a arătat, de fiecare dată, câte lucruri frumoase pot fi făcute de către un bun gospodar. PNDL1 și PNDL2 au fost programe care au ajutat foarte mult comunitățile Maramureșului, indiferent de culoarea politică a primarilor și mă bucură faptul că aici, în Ieud, profesionalismul în scrierea proiectelor și alegerea celor mai buni executanți au adus un plus de satisfacție pentru toți cetățenii”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

  1. Forte bine.Ieudul modernizeaza strazile satului,Comuna Poienile de Sub Munte nu poate moderniza strada comunala de circa 3 km la 300 de famili cu Scoala ,Biserica in zona.Modernizarea acestei portiuni de drum este urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here