PIERDERE – Un politician de marcă a murit în spital

386

Politicianul Sorin Frunzăverde a decedat duminică, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, el suferind de mai mulți ani de o boală foarte gravă la rinichi, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanți ai unității medicale.

“Starea lui era critică de o săptămână”, a precizat, pentru Agerpres, dr Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reșița. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit în jurul orei 11,00.

Sorin Frunzăverde avea 59 de ani. De profesie inginer metalurgist, el a deținut în guvernele din perioada 1996-2000 funcțiile de ministru al Mediului, Turismului și Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în județul Caraș-Severin.
De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.
În perioada 2001-2011 a fost vicepreședinte al Partidului Democrat, devenit ulterior Partidul Democrat Liberal (PDL), ocupându-se de Departamentul Relații Internaționale al formațiunii. El a fost considerat artizanul primiri PD în Partidul Popular European, după ce anterior fusese în Internaționala Socialistă.

În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunțând la această calitate după ce a fost ales în 2008 președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.
În 2011 a fost ales prim-vicepreședinte al PDL, însă în martie 2012 el a demisionat din acest partid, trecând la PNL, el fiind apoi ales vicepreședinte al liberalilor în două rânduri. În iunie 2012 a fost reales președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here