PIEDICI LA ÎNCEPUT DE AN – Deszăpezire cu întârziere în zona pârtiilor din Cavnic. Motivul, veşnica poveste… (FOTO)

419

Primele ore ale anului 2019 a venit cu o dezlănţuire a naturii. Începând cu 1 ianuarie, la ora 19.00, treptat, ninsorile abundente au pus stăpânire pe judeţul Maramureş. A nins puternic, cu precădere în zonele montane înalte. Stratul nou de zăpadă care s-a depus a fost unul consistent.

Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureş, a precizat că stratul de zăpadă măsura, în 2 ianuarie, 51 cm în Pasul Gutâi, 55 cm la Băiuț, 54 cm la Cavnic, 48 cm la Firiza, 40 cm la Luhei, 36 cm la Coroieni, 29 cm în Baia Borșa, 27 cm la Groșii Țibleșului și Poiana Borșa, 26 cm la Vârful Iezer și Vișeu de Sus, 24 cm la Târgu Lăpuș, 16 cm în Baia Mare și Ocna Șugatag, respectiv 9 cm la Sighetu Marmaţiei.

Dezastru în zona pârtiilor din Cavnic

Utilajele pentru deszăpezire au intervenit greoi. În primele ore de ninsori abundente, acestea au fost scumpe la vedere. O problemă considerabilă s-a produs în oraşul Cavnic. Primarul Vladimir Petruţ a caracterizat, pentru AxaNews.ro, situaţia de pe şoselele judeţene ca fiind “un dezastru”, în dimineaţa zilei de 2 ianuarie. “Am înţeles că s-au concesionat serviciile pentru deszăpezire. Nu s-a intervenit ore în şir, decât dimineaţă”, a reclamat Petruţ. Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş a explicat , pentru AxaNews.ro, faptul că problemele au fost generate de veşnica problemă a parcărilor în zona pârtiilor de ski. “Acolo s-au aflat multe autoturisme parcate şi utilajele pentru deszăpezire efectiv nu au putut intra. A fost nevoie şi de intervenţia Poliţiei Rutiere. A durat ceva timp până când maşinile au fost scoase de pe şosea şi parcate la cabană, pentru a se putea intra cu lamele”, a explicat situaţia Dan Bucă. Trebuie spus că ziua de 2 ianuarie a adus o adevărată afluenţă de turişti la pârtiile de ski din judeţ, mai ales că ninsorile continuă să cadă!

Şoferi nemulţumiţi de viteza drumarilor

Unii conducători auto s-au arătat nemulţumiţi de situaţia de pe mai multe căi de acces din judeţ. Spre exemplu, o şoferiţă a reclamat faptul că, la ora 01.00, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, nu se intrase eficient pe drumul naţional Baia Mare – Târgu Lăpuş. Autorităţile au menţionat faptul că nu s-au înregistrat probleme pe tronsonul respectiv.
În Baia Mare, a început să ningă după ora 19.00. A nins atât de mult, încât unele autoturisme au fost acoperite cu zăpadă. A fost, mai degrabă, bucuria celor mici, care au putut profita de vacanţa de iarnă cu un strat de omăt, decât pentru adulţi. Cei care au trebuit să circule pe străzile din cartiere au întâmpinat unele probleme.
Un şofer s-a arătat indignat de faptul că, în Baia Mare, s-a intervenit numai pe bulevarde, nu şi pe străzile secundare. “Pe străzile Cantemir, Iza şi Odobescu din cartierul Săsar, spre exemplu, s-a intrat deficitar cu utilajele. E zăpadă pe carosabil. Iar dacă urmează să îngheţe, totul se va transforma în patinoar. Cred că acum ar fi fost momentul să intre. Dacă nu când ningea abundent, măcar dimineaţă, după ce s-a oprit ninsoarea”, a fost de părere Cristian.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here