PIAȚĂ VS. SUPERMARKET – Numeroşi băimăreni aleg să se aprovizioneze direct de la producători

2534

Pentru aproape orice familie cumpărăturile sunt la ordinea zilei. Unii preferă să-şi achiziţioneze cele de trebuinţă de la supermarket, alţii de la magazinele de cartier, în timp ce alţii preferă să se aprovizioneze din piaţă. În ceea ce-i priveşte pe băimăreni, numeroşi dintre aceştia aleg ultima variantă, deoarece, spun ei, „produsele nu se compară cu cele din magazin”.

„Îmi place să fac cumpărături din piaţă, fructele şi legumele sunt mai gustoase, mai sănătoase. Preţurile sunt mai bune în piaţă, mai poţi negocia, ai de unde alege. Cumpăr din piaţă aproape orice este de vândut. Câteodată iau şi răsaduri şi le pun în ghiveci”, a declarat Florica Vlaşin.

„Noi avem anumiţi vânzători la care venim, de la ei cumpărăm mereu. Vrem ca produsele să fie aduse de la ei din grădină. Aşa sunt proaspete, au gust şi sunt mai sănătoase”, spune o altă băimăreancă.

De asemenea, cei care încă aleg încă să se aprovizioneze din piaţă mărturisesc că fac acest lucru şi pentru că vor să-i încurajeze pe ţărani şi să-i ajute să ducă tradiţia mai departe. „Nu-mi plac produsele din supermarket faţă de astea din piaţă. În piaţă sunt de la producători, în timp ce din supermarket sunt aduse de cine ştie unde. De exemplu, verdeţurile nu arată bine la magazin, nu sunt proaspete. De acolo mai iau zucchini sau ce nu găsesc în piaţă. Asta iarna, iar vara nu mă duc la supermarket, n-are niciun rost. Alea n-au niciun gust, au doar culoare şi formă. Dar ce contează la o legumă? Gustul. Preţurile sunt cam la fel. Sunt şi în piaţă destul de scumpe, dar producătorii ce să facă săracii? De abia au şi ei o bucăţică de pământ acolo şi vor să scoată şi ei ceva”, precizează Maria Resmeriţă.

Lavinia-Codruţa HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here