PIAȚA TRICOLORULUI – Ziua Drapelului Național, sărbătorită în Baia Mare (FOTO)

880

În fiecare an, în 26 iunie, se marchează în Baia Mare Ziua Drapelului Național, ziua de 26 iunie fiind proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și instituțiile statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

În Baia Mare ceremonialul militar are loc astăzi, 26 iunie, în Piața Tricolorului din fața Palatului Administrativ, la eveniment fiind așteptați să ia parte reprezentanții instituțiilor deconcentrate, cei ai Prefecturii și Consiliului Județean, dar și oameni simpli.

În 26 iunie 1848 Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor, cele trei culori împărțite în mod egal reprezentând, conform Wikipedia, principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect. În afara României, mai există alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical și anume Franța, Italia și Belgia.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here