PETIŢIE ONLINE – Suspendarea cursurilor, cerută în Maramureş. Ce spune ISJ

1123

Pe reţelele de socializare a circulat luni, 14 ianuarie, o petiţie online prin care se cerea suspendarea cursurilor în Maramureş.

“Zăpada este prea mare, drumurile nedeszăpezite încurcă circulaţia. Se ia curentul în anumite şcoli. Porneşti cu o oră mai repede de acasă, pentru a ajunge la timp la şcoală/liceu”, se arată în textul petiţiei, semnat de Ioana Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş a explicat, pentru AxaNews.ro, care este procedura în astfel de situaţii.

“Consiliul de administraţie al şcolii este cel care formulează solicitarea de suspendare a cursurilor. Acesta o trimite la ISJ. Consiliul de Administraţie al ISJ este cel care decide dacă solicitarea este întemeiată. Mai departe, dacă răspunsul este pozitiv, se trimite, pentru avizare, către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat Adriana Meşter.

Până în seara zilei de luni, nicio şcoală din Maramureş nu a cerut asta. “Fiecare inspector are mai multe şcoli, pe care le monitorizează. În cadrul şedinţei de astăzi (n.red. – luni), s-a dispus fiecărei şcoli să semnaleze eventualele probleme. Până în prezent, nu am avut nicio solicitare de suspendare a cursurilor. Mâine (n.red. – marţi), la ora 07.00, vom centraliza informaţiile şi vom vedea dacă se va impune suspendarea cursurilor”, a explicat Adriana Meşter.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here