PEŞTI UCIŞI DE POLUAREA DE LA BĂIUŢ -Din tone au devenit câteva zeci de kg

1682

Poluarea de la mina Breiner din Băiuţ ar fi ucis trei tone de peşte de pe râul Lăpuş. Aceasta a fost cifra avansată oficial de către autorităţi la un moment, iar acum se vine în faţa presei şi se spune că tonele de peşte au fost, în fapt, câteva zeci de kilograme.

“În ceea ce priveşte pagubele de pe drumul judeţean produse de poluarea de la Băiuţ, am promovat o cerere către Guvernul României, pentru bani din acel Fond de Solidaritate. Cred că am solicitat 220.000 lei. Până vin banii, s-au făcut ceva lucrări acolo. Remin-ul nu cred că va primi bani, pentru că ei sunt în procedura de insolvenţă. Am făcut demersuri la minister, i-am invitat în Maramureş, dar nu am primit deocamdată niciun răspuns. O să facem o deplasare în legătură cu acea moarte piscicolă, oricum nu a fost cantitatea vehiculată în mass-media.

Am discutat cu reprezentanţii asociaţiilor, cu cei de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor, care şi-au cerut scuze, că nu au lansat ei acea cifră pe piaţă. Au fost câteva zeci de kilograme de peşte mort, trei tone nu are tot Lăpuşul. Am făcut solicitare către Remin, în vederea repopulării, am înţeles că e o problemă cu un baraj la Cătălina, vom face o deplasare săptămâna viitoare acolo. Nu este funcţional barajul, şi să vedem dacă îl putem disloca”, a precizat prefectul de Maramureş, Vasile Moldovan, pentru Axanews.ro.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

1 COMENTARIU

  1. …si daca era doar un peste mort din cauza poluarii(care putea fi ultimul) nu trebuie sa ceara nimeni scuze . Daca peste tot in lume se cauta apa dulce cristalina ca si cea din Lăpuş de ce am minimaliza pericolul din galeriile parasite?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here