PERICOLUL DE SUS – Maşină avariată în Baia Mare de tencuiala căzută de pe sediul Finanţelor

447

Un incident mai puţin obişnuit s-a produs joi, 7 martie, în municipiul Baia Mare. O bucată de tencuială s-a desprins de pe clădirea Finanţelor Publice de pe strada Serelor direct pe maşina unei angajate a instituţiei. Aceasta a sunat la 112, pentru a anunţa evenimentul.

“Am fost sesizaţi cu privire la faptul că o bucată de tencuială a avariat un autoturism situat lângă clădirea care deserveşte ca sediu al Finanţelor. Doamna a fost direcţionată către poliţie, pentru a se face constatarea pagubelor”, a explicat Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

Există trei chestiuni aici. În primul rând, proprietarul imobilului are obligativitatea de a o întreţine corespunzător. În al doilea rând, asiguratorul ar trebui să o despăgubească pe femeie. În al treilea rând, bucăţile periculoase de tencuială ar trebui îndepărtate, pentru a nu pune în pericol integritatea fizică a trecătorilor, respectiv autoturismele parcate. În al patrulea rând, este bine de ştiut faptul că legislaţia prevede ca şoferii să parcheze la o distanţă de clădiri, tocmai pentru a preveni astfel de incidente. Însă, în acest caz, nu s-a pus problema de aşa ceva, întrucât femeia şi-a lăsat maşina în parcarea instituţiei, aşa cum a fost realizată la sistematizarea circulaţiei în zonă.

Cătă ŢINEGHE

Foto – arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here