PERICOLE – Rafale de vânt de până la 104 km/h în Maramureș

52

Județul Maramureș s-a aflat până ieri seară sub o atenționare de cod portocaliu de vânt puternic valabil pentru zona de munte a Maramureșului. Din fericire nu au existat probleme deosebite de gestionat de către comitetele locale pentru situații de urgență, deși am avut zone în județ unde rafalele de vânt au depăsit 100 km/h.

Vântul a suflat în general moderat, cu intensificări de până la 58 km/h, la Târgu. Lăpuș, Ocna Șugatag, iar în zona inaltă de munte a prezentat intensificări de până la 104 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, la Vf. Iezer. Autoritățile județene au anunțat că în cursul nopții trecute vântul a slăbit în intensitate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș, unde am avut -3 grade Celsius. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarnă, majoritatea sectoarelor de drumuri publice având carosabilul curat si uscat cu exceptia DN18, in Pasul Gutai si Pasul Prislop, respectiv DJ184 si DJ109F, la Cavnic.

Stratul de zăpadă măsoară până la 20 cm la Vf. Iezer, 15 cm la Băiuț sau 12 cm la Cavnic. Pentru azi meteorologii anunță o vreme mai caldă ca și ieri, cu temperaturi care vor ajunge la 13 grade Celsius, respectiv cu minime pozitive.

Cerul va fi variabil, temporar noros in cursul noptii cand pe arii relativ extinse va ploua slab. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here