PERICOLE PENTRU ȘOFERII CORECȚI – Alcoolemii record depistate de polițiști la șoferi din Borșa sau Sighet

305

Nicio zi fără șoferi băuți sau care s-au urcat la volan deși nu au făcut niciodată școala de șoferi. La Borşa, poliţiştii au depistat în trafic pe strada A. Ioan Cuza, un șofer de 35 de ani care avea o alcoolemie 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Borșa, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Unde mai pui și faptul că poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

La Sighet, un șofer de 52 de ani a dat cu mașina într-un stâlp de susținere a iluminatului stradal de pe strada Bogdan Vodă. La testarea cu aparatul alcooltest, acesta a indicat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Recea, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu. Ghinionul șoferului a fost că autorizaţia de circulaţie provizorie îi expirase de doar câteva zile, mai exact din data de 17 noiembrie. Șoferul de 38 de ani din Mireșu Mare  va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La Seini a fost oprit un autoturism care a fost înregistrat de aparatura video-radar montată pe autospeciala de poliţie, circulând cu viteza de 77 km/h. Nu asta a fost problema cea mare, ci faptul că în urma verificărilor efectuate în baza de date poliţiştii au constatat că tânărului de 33 de ani aflat la volan îi fusese reținut permisul de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în perioada 07 noiembrie – 06 decembrie a.c.. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here