PERICOLE METEO – Caniculă și vijelii așteptate în Maramureș

432

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo valabilă până în data de 25 iunie, ora 23:00, în zilele care urmează fiind așteptate manifestări de instabilitate atmosferică și disconfort termic.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ANMH precizează că vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Pentru județul Maramureș ANMH a emis un cod galben având interval de valabilitate 23 iunie, ora 03 – 24 iunie, ora 15. Meteorologii anunță că de la noapte începând vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here