PERICOLE – Biciclişti din Baia Mare prinşi de poliţie băuţi

940

Pentru că vremea bună i-a scos pe iubitorii bicicletelor la mişcare, poliţiştii au început acţiunile pentru prevenirea victimizării lor ca urmare a unor accidente rutiere. În cadrul acţiunii desfăşurate în 19 aprilie, pe raza municipiului Baia Mare, au fost depistaţi mai mulţi biciclişti care nu au respectat legislaţia rutieră şi s-au expus victimizării prin accidente. Din cele 50 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 12 au fost în cazul bicicliştilor care se deplasau sub influenţa băuturilor alcoolice, circulau cu biciclete ce prezentau diverse defecţiuni tehnice sau nu aveau asupra lor documente de identitate.

“Poliţiştii reamintesc că pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie, să vă echipaţi bicicleta corespunzător, cu dispozitive fluorescent reflectorizante şi să fiţi şi dumneavoastră echipaţi corespunzător!

Pentru a preveni victimizarea, circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului iar atunci când mergeţi în grup circulaţi doar în coloană, nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu traversaţi trecerile pentru pietoni PE bicicletă. Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate salva viaţa!.

De asemenea, vă recomandăm să nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată şi să nu vă lăsaţi în coşul bicicletei bunuri, bagaje, telefoane mobile! Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt”, precizeaza IPJ Maramures.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here