PERICOL PE DRUMURI – Vizibilitate redusă de ceață in Pasul Gutâi și Pasul Prislop

201

Noaptea trecută a adus în Maramureș precipitații slabe cantitativ sub formă de ninsoare. Au fost zone în județ, cum a fost municipiul Baia Mare, unde am avut polei, din această cauză străzile din municipiu devenind alunecoase, prin urmare propice pentru căzături care să ducă la accidentări serioase.

A nins la Borsa si a fulguit in restul judetului, astfel că stratul proaspăt de zăpadă depus în afara parții carosabile măsura până la 1 cm. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, nefiind înregistrate probleme în trafic, datorită condițiilor meteorologice. Zapadă framântată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabilul DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. S-a semnalat polei la Cavnic. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Gutai si Pasul Prislop. Toate celelalte sectoare de drumuri publice au carosabilul curat si umed.

Drumurile nationale au intervenit cu 20 de utilaje si au imprastiat 178 tone de material antiderapant. SC Drumuri Poduri a intervenit cu 27 utilaje si a raspandit 344 tone de material antiderapant. Se semnaleaza polei in zona localitatilor Buciumi, Blidari si Baia Sprie. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost stationare, cu tendinte de scadere.

Potrivit Comitetului Județeasn pentru Situații de Urgență gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vaser, Vișeu, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Lăpuș, Cavnic, Nistru. Se mențin podurile de gheață cu ochiuri pe râurile Iza, Botiza, Lapus și Suciu. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Avem strat de zăpadă de 6 cm în Baia Borșa, 4 cm la Vf. Iezer, 2 cm in Poiana Borsa, 1 cm pe Valea Viseului, Moisei, Ruscova, Sacel, Cavnic, Baiut sau Blidari.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here