PERFORMANȚĂ – Patru elevi din Maramureș s-au calificat la Olimpiada internațională de limba rusă

821

Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației a găzduit faza națională a Olimpiadei de limba rusă modernă pentru clasele IX-XII. La concurs au participat 83 de elevi (17 din Maramureș) din întreaga țară, care au avut de susținut o probă scrisă și una orală.

Patru elevi din Maramureș au obținut la final premiul I: Mirela Boiciuc (clasa a IX-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, prof. Maria Ștefan), Mihai Bodnariuc (clasa a X-a, Liceul „Regele Ferdinand” Sighetu Marmației, profesor Odarca Bout) – FOTO – , Marian Ferțadi și Denisa Pintilie (clasa a XI-a, CN „D. Vodă” Sighetu Marmației, prof. Elvira Codrea).  Toți patru vor reprezenta România la Olimpiada internațională de limba rusă care se va desfășura la Moscova.

De asemenea, Gheorghe Felic (clasa a IX-a, CN „D. Vodă” Sighetu Marmației, prof. Iaroslava Steliac) și Vladislav Zamuriev (clasa a X-a, CN „Gheorghe Șincai” Baia Mare, prof. Simona Malearciuc) au avut o comportare meritorie, clasându-se pe locul III.

„Olimpiada națională de limbă rusă modernă a fost o reușită pentru noi, atât din punct de vedere al rezultatelor„ cât și din perspectivă organizatorică. Participanții la concurs și profesorii însoțitori au beneficiat de cele mai bune condiții de cazare și masă, asigurate de Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației”, a declarat, pentru „Glasul Maramureșului”, Simona Malearciuc, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here