PERFORMANȚĂ – Două licee băimărene au primit titlul „Școală Europeană”

686

Ministerul Educației Naționale (MEN) a premiat marți, 4 iunie, cele 87 de unități de învățământ preuniversitar câștigătoare ale competiției naționale „Școală Europeană” 2019, în cadrul unei festivități care a avut loc la Palatul Parlamentului.

La ediția din acest an a concursului au fost înscrise 136 de unități de învățământ preuniversitar din 37 de județe și din capitală. Printre unitățile de învățământ recompensate cu titlul de „Școală europeană” se numără și două licee din Baia Mare. Este vorba de Colegiul Tehnic „George Barițiu” (locul 59, 151 de puncte) și Colegiul Național „Mihai Eminescu” (locul 78, 144 p).

Pe primele trei locuri ale ediției din acest an a concursului s-au situat Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui (196 p), Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (190p) și Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui (187 p).

„Fiecare unitate de învățământ a primit certificatul <<Școală Europeană 2019>> și un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziționate aparține conducerii fiecărei unități de învățământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele școlare județene, care la rândul lor au obligația să le repartizeze unităților de învățământ”, precizează reprezentanții MEN.

Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în activități/proiecte/programe comunitare.

Odată obținut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Concursul „Școală Europeană” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2004, ca semn al recunoașterii contribuției școlilor românești la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

La cele 16 ediții desfășurate până acum au participat 2.159 de unități de învățământ din toate județele și 862 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here